Mailen na een beurs: zo doe je dat!

2019-05-29T12:02:13+01:00mei 28th, 2019|Categorieën: Privacy|

Een contact op de beurs mailen zonder toestemming: mag dat? Het is vrij gewoonlijk om een businesscard (met een e-mailadres) aan iemand te geven voor een later contact moment. Maar mag u dan ook marketing gerelateerde content aan diegene sturen? Heeft diegene zijn of haar toestemming daarvoor gegeven? Wellicht mondeling. [...]

De toestemming.

2019-05-28T11:14:55+01:00mei 20th, 2019|Categorieën: Privacy|

De toestemming onder de AVG: zo geregeld! Het is al echt bijna één jaar geleden: de nieuwe privacywetgeving genaamd AVG/GDPR en de gevolgen van dien. Voor 25 mei waren de mailboxen vol met toestemmingsmails,  om akkoord te geven met de nieuwe geüpdated privacyverklaringen etc. Het was extreem. Het was even [...]

ePrivacy: reden voor paniek?

2019-05-06T10:55:37+01:00mei 6th, 2019|Categorieën: Privacy|

ePrivacy: wat betekent het voor u? We zijn een jaar verder sinds de invoering van Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze heeft toen voor de nodige paniek gezorgd. De manier waarop er om wordt gegaan met persoonsgegevens is dan ook ingrijpend veranderd. Er is meer aandacht voor privacy. Maar inmiddels zijn [...]

Het privacybeleid: de Autoriteit Persoonsgegevens geeft duidelijkheid.

2019-05-06T10:21:28+01:00april 24th, 2019|Categorieën: Privacy|

Het privacybeleid: de Autoriteit Persoonsgegevens geeft duidelijkheid. Het privacybeleid bevat informatie voor klanten, websitebezoekers en overige groepen over de omgang met persoonsgegevens binnen een organisatie. Zaken zoals procesbeschrijving, lijst met verzamelde persoonsgegevens en beveiligingsmaatregelen zijn voorbeelden van zaken die in een dergelijk beleid staan. Er worden vanuit de wet weinig [...]

Hoe informeer ik mijn werknemers over hun persoonsgegevens?

2019-04-15T09:11:42+01:00april 15th, 2019|Categorieën: Privacy, Privacy serie|

Hoe informeer ik mijn werknemers over de omgang met hun persoonsgegevens? De privacywetgeving AVG (of GDPR) of verplicht organisaties om hun werknemers te informeren over de omgang met hun persoonsgegevens. Werknemers zijn net als consumenten gerechtigd op informatie hierover. Maar hoe voldoet men aan deze informatieplicht? En waar moet men [...]

Mag ik in de mailbox van mijn werknemer kijken?

2019-04-08T13:59:56+01:00april 8th, 2019|Categorieën: Privacy|

Mag ik in de e-mailbox van mijn medewerkers kijken? Net als Whatsapp berichten, telefoongesprekken etc. zijn e-mails ook privé…Maar is dat ook zo wanneer het een zakelijke inbox treft? Het is immers eigendom van het bedrijf en u mag daar toch toezicht op houden? Dat is een vaak voorkomende aanname [...]

PSD2 en Privacy: waar moet u op letten?

2019-04-06T16:53:49+01:00februari 25th, 2019|Categorieën: Privacy|

PSD2 en Privacy: Waar moet u op letten? Onlangs is de Payment Service Directive 2 ( PSD2), van kracht gegaan. De PSD2 is een herziene versie van de Europese richtlijn voor betaaldiensten. Waarom is deze herzien? Dit heeft te maken door de veranderingen in de markt en de komst van [...]

Nieuwe Europese auteursrechtwetgeving

2020-01-09T18:18:20+01:00februari 18th, 2019|Categorieën: Privacy|

Nieuwe Europese auteursrechtwetgeving: introductie van ‘uploadfilter’ en ‘linktaks’. De nieuwe auteursrechtrichtlijn gaat op korte termijn van kracht en heeft nogal wat zorgen opgewekt bij belanghebbenden. Het gaat met name om de artikelen 11 en 13 uit de betreffende richtlijn. Waarom is er ineens de nieuwe wetgeving in het leven geroepen? [...]

Protocol Meldplicht Datalekken

2020-01-23T15:46:11+01:00november 30th, 2018|Categorieën: Privacy, Privacy serie|

Een plan voor het ergste geval. De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt organisaties verplicht om een datalek protocol in te stellen. Weinig organisaties hebben dit nog gedaan. Wat blijkt? Bedrijven handelen pas nadat een lek zich heeft voorgedaan. Dat lijkt niet heel erg handig. Een datalek brengt immers imagoschade met [...]

KVK en de AVG: het gaat toch niet zo goed.

2019-04-06T16:55:18+01:00november 29th, 2018|Categorieën: nieuwsartikelen, Privacy|

KVK en de AVG: het gaat toch niet zo goed. De KVK heeft eerder in het nieuws gestaan vanwege het ongeoorloofde verkoop van bedrijfsgegevens uit het KVK-register. Nu blijkt uit een nieuw artikel, dat recentelijk is verschenen, dat de KVK nog veelvoorkomende AVG-fouten maakt. Waar gaat het precies over? Het [...]